Her er regeringens innovationsstrategi

DOKUMENTATION: Regeringen iværksætter i dag en omfattende innovationsstrategi. Der skal være kortere vej fra investering i forskning, innovation og uddannelse til erhvervslivet. Læs om udspillet her.

Regeringen har i dag offentliggjort, at de vil indlede en intensiv proces, som til efteråret skal udmunde i landets første samlede innovationsstrategi. Innovationsstrategien som tiltag skal sikre kortere vej fra offentlige investeringer i forskning, udvikling, innovation og uddannelse til vækst og jobskabelse i erhvervslivet.

"Vores investeringer i forskning, innovation og uddannelse skal omsættes til vækst og beskæftigelse og til gavn for samfundet. Danmark skal være løsningernes land, og innovationsstrategien vil blive udtryk for en frigørelse fra eksisterende rammer og vanetænkning," siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

Den offentlige sektor som innovationslaboratorium
Regeringen vil som udgangspunkt udstikke nogle retningslinjer, hvor der fokuseres på områder, som Danmark har særlige forudsætninger for at finde løsninger på. Heriblandt ønsker regeringen med innovationsstrategien at fokusere på at skabe en ramme om innovationspartnerskaber mellem det offentlige, vidensinstitutionerne og det private erhvervsliv. 

"Vi skal udnytte vores stærke offentlige sektor som motor for innovation. Uddannelsessystemet, forskningen, velfærdsområdet, klimaindsatsen, offentlige indkøb, love og regler kan gøre en afgørende forskel, når udfordringer skal vendes til løsninger, og potentialer skal vendes til nye arbejdspladser og vækst i det private erhvervsliv. Vi vil skabe incitamenter, frihed og muligheder, så både forskere, virksomheder og de offentlige institutioner kan anvende den offentlige sektor som et innovationslaboratorium," siger Morten Østergaard.

Tværministerielt arbejde 
Med lanceringen af fremtidens innovationsstrategi nedsætter regeringen en tværministeriel koordinationsgruppe bestående af primært uddannelsesminister Morten Østergaard og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), men også en række relevante sektorministre.

Login