Passioneret teknokrat i spidsen for EU's forskning

KOMMISSÆR: Carlos Moedas har gjort lynkarriere i portugisisk politik og står nu til at indtage posten som forskningskommissær. Til sin kommissærhøring trodsede han sit ry som teknokrat og fortalte en passioneret historie om Europas betydning i hans eget liv.

Portugiseren Carlos Moedas bliver formentlig snart godkendt som ny kommisær for forskningsområdet i EU. Og det er en passioneret EU-tilhænger, som skal stå i spidsen for det største forskningsprogram i unionens historie, Horizon 2020.

Da socialdemokraten Carlos Moedas i sidste uge skulle høres af Europa-Parlamentet, indledte den tidligere portugisiske minister med en personlig beretning om sit forhold til det europæiske samarbejde.

Carlos Moedas, der i sin tale til høringen talte både portugsisk, fransk og engelsk, understregede sit personlige forhold til EU-projektet. Moedas fortalte om, hvordan han som ung havde været en af de første portugisere, der fik glæde af Erasmus-programmet, som giver de studerende mulighed for at læse i andre lande.

Login