Organisationer fastholder kritik af forskningsnedskæring

RESERVE: Organisationer fortsætter kritikken af regeringens besparelser på forskningsområdet. DI konstaterer, at aftalen om forskningsreserven er en yderligere svækkelse af den erhvervsrettede forskning.

Fordelingen af over en halv milliard kroner fra forskningsreserven fungerede kun som hold kæft-bolsje til de mange kritikere af regeringens besparelser på forskning i godt fire minutter. Det var så lang tid, det tog ministeren at fremlægge aftalen, og allerede ved præsentationen af aftalen fyldte kritikken fra oppositionen mest. Og fordelingen af forskningsreserven får heller ikke kritikken fra hverken organisationer eller forskningsinstitutioner til at forstumme.

DI har regnet på besparelserne efter sidste uges aftale, og i den store erhvervsorganisation er konklusionen, at det ser værre ud for den erhvervsrettede og teknologiske forskning, end hvis regeringens forslag havde fået opbakning.

Jonas Oreby Pyndt, chefkonsulent i DI, forklarer, at besparelserne især vil gå ud over den teknologiske og erhvervsrettede forskning, fordi især Innovationsfonden og demonstrationsprogrammet for energi, EUDP, kommer til at betale en stor del af regningen.

Login