Oppositionskritik af nye ministermål

MÅL: Uddannelsesministerens nye mål for social mobilitet møder kritik hos Venstre. Dansk Folkeparti vil holde øje med, om målene fører til forskelsbehandling.

Det er malplaceret, når uddannelsesministeren bruger udviklingskontrakterne med de videregående uddannelser til at fremme en dagsorden om social mobilitet. Sådan lyder det fra Venstres uddannelssordfører, Esben Lunde Larsen, efter uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) og alle de videregående uddannelsesinstitutioner i torsdags var samlet for at underskrive udviklingskontrakter for de kommende år.

Kontrakterne opstiller fem fælles mål og en række individuelle mål for uddannelsesinstitutionerne. Og Venstre er altså utilfredse med det nyeste af de fælles mål: Øget social mobilitet.

"Det er fuldstændig malplaceret," lyder det fra Esben Lunde Larsen, som mener, at social mobilitet er en opgave for folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Når de studerende er kommet ind på de videregående uddannelser, skal de måles lige og udelukkende på faglighed.

Login