Østergaard: Kvalitet og relevans ikke modsætninger

INTERVIEW: Uddannelsesminister Morten Østergaard er klar til at røre ved tabuer for at sikre højere uddannelseskvalitet. Han mener, at sektoren kan nå langt med en fælles ambition. Og ved at erkende, at kvalitet og relevans ikke er modsætninger.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er klar til at tage en grundlæggende debat af kvaliteten af de videregående uddannelser. Et nyt kvalitetsudvalg skal tænke nyt uden at tænke penge.

Uddannelsesminister Morten Østergaard har haft en flyvende start på Folketingsåret. Den længe ventede aftale om Danmarks Innovationsfond, en bred aftale om pædagoguddannelsen og en bred aftale om forskningens finanslov er allerede i hus.

Ud over en stribe initiativer, der allerede er bebudet på regeringens lovkatalog, blandt andet i forhold til erhvervsakademier, skal det kommende folketingsår bruges til en mere grundlæggende debat af kvaliteten i de videregående uddannelser. Ministeren nedsatte i sidste uge et udvalg, som skal komme med anbefalinger til at forbedre kvaliteten af de videregående uddannelser.

Login