Nye forskningsbevillinger uddelt fra Det Frie Forskningsråd

FORSKNINGSBEVILLINGER: Det Frie Forskningsråd har den seneste tid uddelt forskningsbevillinger for godt 800 millioner kroner samlet set.

Det Frie Forskningsråd har netop offentliggjort lister over 226 forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra rådet. Bevillingerne gives til projekter inden for kategorierne Kultur og Kommunikation, Natur og Univers, Samfund og Erhverv, Sundhed og Sygdom og Teknologi og Produktion.

Rådet modtog 1246 ansøgninger til de ca. 600 millioner kroner, oplyses det i en presssemeddelse, hvori bestyrelsesformanden for Det Frie Forskningsråd, Peter Munk Christiansen, udtrykker sin glæde over uddelingerne:

"Det er glædeligt, at Det Frie Forskningsråd igen i år kan sige tillykke med en forskningsbevilling til et stort antal af landets bedste forskere. Rådet ser det som en af sine allervigtigste opgaver at spotte de mest ambitiøse forskningsideer og understøtte dem økonomisk til gavn for dansk forsknings internationale konkurrenceevne såvel som for hele det danske samfund. Alle ansøgninger har været igennem en meget grundig behandling i rådet, og bevillingerne er således givet ud fra en overbevisning om, at netop disse projekter vil tilvejebringe ny viden, der kan vise sig afgørende i fremtiden," siger han.

Login