Ny rektor på CBS

UNIVERSITETER: CBS har fundet sin nye rektor. Han hedder Per Holten-Andersen og er tidligere dekan for Det Biovidenskabelige Fakultet, KU-LIFE.

Ventetiden er endelig ovre. Bestyrelsen på CBS har efter en grundig vurdering af de mange modtagne ansøgninger valgt deres nye rektor. Per Holten-Andersen er af bestyrelsen enstemmigt blevet indstillet til stillingen.

"Fra Bestyrelsens side vil vi gerne sige velkommen og tillykke til Per Holten-Andersen. Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Per Holten-Andersen, der nu bliver rektor på et af Europas bedste erhvervsuniversiteter. Samtidig vil vi godt rette en stor tak til konstitueret rektor Alan Irwin, som i en svær periode påtog sig rektorposten foruden arbejdet som forskningsdekan," siger bestyrelsesformand Peter Schütze i en pressemeddelse.

Per Holten-Andersen kan i sin nye stilling trække på sine erfaringer som rektor og dekan ved KVL/KU-LIFE.

Forgænger fyret
Per Holten-Andersen overtager posten efter den tidligere rektor Johan Roos, der blev fyret tidligere i år. Fyringen skete på baggrund af en ulovlig fusion, han havde godkendt, mellem CBS Executive og den privatejede MBA-udbyder Scandinavien International Management Institut (SIMI).

Fusionen var i strid med universitetsloven, som kræver, at CBSs statsstøttede og akkrediterede masteruddannelser ikke drives i privat regi.

Konsekvensen af den ulovlige fusion var, at 20-25 studerende på det seneste MBA-hold stod med ugyldige eksamenspapirer og økonomiske tab på op til en halv million kroner.

Login