Nordjysk erhvervsliv skal boostes af nyt institut på AAU

KORT NYT: Fusion mellem institut for Erhvervsstudier og Center for Industriel Produktion skal skabe et bedre samarbejde mellem AAU og erhvervslivet.

Der skal være bedre samarbejde mellem Aalborg Universitet og det nordjyske erhvervsliv. Det er hovedbudskabet bag skabelsen af et nyt institut på AAU.

AAU sammenlægger Institut for Erhvervsstudier fra det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Center for Industriel Produktion fra Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, i et nyt tværfagligt institut, Institut for Økonomi og Ledelse.

"Vi ser ikke kun os selv som akademikere, der skal levere god forskning og relevant undervisning men også som et institut, der skal bidrage til at løse centrale samfundsproblemer i et konstruktivt samarbejde med omgivelserne." siger institutleder Birgitte Gregersen i en pressemeddelse. "Det er klart, at med en placering i Nordjylland vil spørgsmålet "hvad skal en region som Nordjylland leve af fremover?" have særlig bevågenhed for instituttet."

Birgitte Gregersen mener at de med dannelsen af det nye institut bedre vil kunne stimulere innovationen i erhvervslivet, i form af nye og forbedrede produkter, processor og markeder. Hun mener det er helt afgørende for et område som det nordjyske der præges af mange små- og mellemstore virksomheder.

Institut for Økonomi og Ledelse holder officiel åbning onsdag den 24. august kl. 15.30-18.00 i henholdsvis Auditorium B i Fibigerstræde 15B og Fibigerstræde 16.

Login