Mindeord: Agnete Engberg om professor em. Hans Vejleskov (87)

Professor emeritus, mag.art. Hans Vejleskov, Helsingør, er død, 87 år gammel, og i den anledning skriver fhv. undervisningsinspektør, socialrådgiver Agnete Engberg mindeord.

Hans Vejleskov var et fyrtårn inden for den danske småbørnsverden. Fra 1974 var han professor i udviklingspsykologi, en enestående og utrættelig formidler af viden om børn til generationer af forældre, børnehavefolk og skolens lærere.

Det var en åbenbaring for mange pædagoger at få kundskab om den vigtige forskning om småbørn, af Bowlby, Piaget m.v., som de brændte efter at sætte i forbindelse med deres egne iagttagelser i arbejdet med småbørnene i de institutioner, som nærmest væltede op i samfundet i tiden med økonomisk vækst, kvindefrigørelse og ungdomsoprør.

Røde strømper og lilla hovedtørklæder blev ikke kun paroler. Der kræves solidt gods af viden hos de pædagoger, der tager vare på vore dyrebare børn. Der kræves planlægning og fantasi. Hans Vejleskovs engagement og indsigt i småbørns liv, deres nysgerrighed og undren, sprog, forståelse og erobring af verden, deres læring og samspil med andre børn, medførte strømme af oplysning, kurser, foredrag, bøger og artikler.

Login