Millioner til dansk designforskning

FORSKNINGSMIDLER: Kulturministeriet har bevilget tre millioner kroner i 2009 til Center for Designforskning.

Bedre kandidater og mere innovative produkter. Det skal de tre millioner kroner som Center for Designforskning netop har modtaget fra Kulturministeriet gå til, siger centerchef Dorthe Mejlhede i en pressemeddelelse.

"Det bidrager til at forskningsbasere uddannelserne på vores fire institutioner, så vi får bedre kandidater, der kan gøre en forskel ude i virksomhederne. Hvis Danmark skal være blandt de økonomisk førende lande i fremtiden, så er evnen til at få de bedste idéer og skabe innovative produkter helt afgørende. I den forbindelse er design et vigtigt konkurrenceparameter, for design skaber oplevelser og merværdi," siger hun.

Vigtigt med højere status
Hun mener, at det er vigtigt, at designfaget opnår højere status.

"Det vil få stor betydning, hvis design bliver en ledelsesdisciplin i virksomhederne, ligesom for eksempel kommunikation i dag spiller en væsentlig rolle i direktionerne. Ved at sætte design ind i kernen af virksomhederne kan man skabe radikal innovation. Men det kræver, at designerne i højere grad bliver i stand til at yde kvalificeret modspil til kollegerne fra andre fag, og det er designforskningen med til at sikre," siger hun.

Login