KU har stor succes med studiepraktik

STUDIE: Efter sidste års succes med studiepraktikordningen har Københavns Universitet i år valgt at firedoble antallet af praktikpladser.

Det Naturvidenskabelige, Det Farmaceutiske og Det Biovidenskabelige Fakultet  tilbyder i år tilsammen mere end 300 studiepraktikpladser på i alt 19 uddannelser. 

Interessen for ordningen har været overvældende. Pladserne på nogle uddannelser er således for længst fyldt op. Det er især på farmaceut- og veterinæruddannelsen og på fagene fysik, kemi, molekylær biomedicin og matematik, der har været mange ansøgere.

At studiepraktikken er en succes vurderes også ud fra, at en tredjedel af dem, der er optaget efter at have været i studiepraktik i 2008, peger på, at studiepraktikken havde en stor betydning for deres studievalg, da de blev spurgt i fakultetets studiestartsundersøgelse.

"Vi ved, at studiepraktikken har betydning for gymnasieelevernes studievalg. F.eks. kan vi se, at mere end halvdelen af dem, der deltog i praktikken i 2008, i dag er optaget på en af vores uddannelser," siger kommunikationschef på Det Naturvidenskabelige Fakultet Joakim Groth i en pressemeddelelse.

Han mener, at ordningen ligeledes kan hjælpe med at mindske frafaldet.

"Det handler om at få afstemt forventningerne. For hvis nystartede studerende ikke har et realistisk billede af, hvad det vil sige at studere, inden de starter, så risikerer de at blive skuffede, og i værste fald dropper de ud igen," siger Joakim Groth og fortsætter:

"Frafald er en dårlig forretning for universitetet og tit også en meget dårlig oplevelse for den enkelte. Så jo bedre vi kan ruste vores kommende studerende til at tage de rigtige valg, jo bedre. Derfor laver vi studiepraktik."

Login