KU får topplacering af The Scientist

RANKING: Life science på KU er nr. to på The Scientists liste over forskningsinstitutioner, der tilbyder unge forskere gode forhold.

Uformelle arbejdsrutiner, godt samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv og en stærk forskning generelt har sparket KU op på en 2. plads i det videnskabelige tidsskrifts The Scientists årlige bedste-arbejdsplads-konkurrence.

Det er inden for det såkaldte life science-område, at KU blot overgås af et Max Planck-institut i Dresden. Vurderingen er foretaget blandt 3.438 postdoc-studerende på alle de deltagende universiteter.
 
De har svaret på spørgsmål om deres tilfredshed med blandt andet løn, adgang til apparatur og mulighed for at etablere netværk blandt andre forskere.

Samarbejde med erhvervsliv 
En af de interviewede danske postdocs er Bjarke Abrahamsen, der vendte hjem fra University College London til en postdoc-stilling på KU. Han vendte blandt andet hjem på grund af et mere fleksibelt forhold mellem universitet og erhvervsliv, end han havde oplevet i England.

Desuden er der på KU også en mere flad ledelsesstruktur, som ifølge Bjarke Abrahamsen blot er en del af den danske mentalitet.

Login