Kommissionen ser langsigtet gevinst i bedre uddannelse

DOKUMENTATION: Produktivitetskommissionen fremlagde mandag sin sidste rapport med anbefalinger. Kommissionen vægter et bedre uddannelsessystem som den vigtigste opgave på lang sigt.

Produktivitetskomissionens formand Peter Birch Sørensen præsenterede mandag kommissionens syvende og sidste rapport, som samler op på, hvordan Danmark kan løse sit produktivitetsproblem. 

Kommissionen blev nedsat af regeringen i 2012 og fik til opgave at undersøge årsagerne til den dårlige produktivitetsudvikling samt komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin produktivitet.

Tidligere har kommissionen været ude med en voldsom kritik af uddannelsessystemet, og den kritik fastholdt Peter Birch Sørensen ved mandagens samlede præsentation. Samtidig fremhævede han, at der er et stort produktivitetspotentiale, hvis politikerne styrker kvaliteten af uddannelserne og gør mere for at få de studerende til at søge mod uddannelser, der har bedre jobudsigter. 

"Hvis man ikke bare vil være politiker, men også statsmand og/eller statskvinde, så er det her, man skal sætte ind," siger Peter Birch Sørensen. 

Login