Ikke store forventninger til forsker-møde

BIBLIOMETRI: Et møde mellem Forsknings- og Innovationsstyrelsen og de forskere, der er utilfredse med klassificeringen af tidsskrifter og forlag, vil næppe have megen effekt, mener forskerne. Vi må have mere tid, siger SDU-rektor.

Men der er ikke store forventninger til mødet, som skal holdes inden påske, hos den gruppe forskere, der har taget initiativ til den protestskrivelse, der landede på Forsknings- og Innovationsstyrelsens bord mandag morgen.

"Nogle har været skeptiske i forhold til at deltage i mødet, men jeg deltager, selv om der kun er sat to timer af. Det handler jo i høj grad om at få tilliden tilbage til Forsknings- og Innovationsstyrelsen, og om det kan klares på to timer ved jeg ærlig talt ikke," siger professor Mikael Rørdam, Matematisk Institut, KU, som er en af repræsentanterne i initiativgruppen.

Vil tage lang tid
Til gengæld er han sikker på, at det ikke kan lade sig gøre at blive enige om stridens kerne - uenighederne om rangordningen af videnskabelige tidsskrifter og forlag i henholdsvis et lavt pointgivende niveau 1 og et højt niveau 2.

Login