Gætteriet kan stoppe: DTU, RUC og CBS dumpede i kvali-tjek

KVALITET: Flere medier og politikere har haft travlt med at sætte navn på de tre universiteter, rigsrevisoren sidste år gav en bemærkning for mangelfuld kvalitetskontrol med sine uddannelser. Interesserede vil nu kunne erfare, at "synderne" hedder DTU, RUC og CBS.

Rigsrevisor Henrik Otbo udtrykte i december sidste år overordnet ros til de danske universiteter i et notat om kvalitetssikringen af deres uddannelser.

Tre unavngivne universiteter haltede dog stadig på området.

Det passede blandt andet ikke Venstre, at de tre universiteter fik lov at være anonyme. I et spørgsmål til uddannelsesminister Morten Østergaard (R) bad Mads Rørvig (V) eksempelvis ministeren om at afsløre "hemmeligheden".

Det var ikke noget problem, da der ikke er tale om en hemmelighed.

Akkrediteringsinstitutionen ACE Denmark har således oplyst ministeren, at der er tale om DTU, RUC og CBS.

AU hængt ud - RUC stadig med problemer
I sidste uge skrev bladet Forskerforum blandt andet på sin hjemmeside, at de tre kvalitets-dumpere var RUC, CBS og Aarhus Universitet. Det sidste passer ifølge de nye oplysninger ikke.

I sit svar til Mads Rørvig skriver Morten Østergaard endvidere, at både DTU og CBS siden rigsrevisorens notat har fået fået styr på sit kvalitetssikringssystem.

Samtidig afviser han, at der skulle have været tale om noget hemmeligt.

"Jeg har ikke kendskab til, at ACE Denmark ikke har ønsket at oplyse pressen herom. ACE Denmark har desuden givet aktindsigt i det materiale, som er udleveret til Rigsrevisionen," skriver Morten Østergaard.

Login