ERAC: Solidt fundament for dansk innovationsstrategi

DOKUMENTATION: Ny international evaluering fastslår, at det danske forsknings- og innovationssystem er blandt verdens bedste, men der er fortsat brug for forbedringer. Læs her, hvilke anbefalinger ERAC har til regeringens kommende innovationsstrategi.

Siden foråret har regeringen indbudt borgere, eksperter, virksomheder og interessenter til at bidrage til visionen for Danmarks kommende innovationsstrategi. European Reasearch Area Committee, ERAC, har nu gået det danske forsknings- og innovationssystem efter i sømmene, inden slutspurten sætter ind.

"Jeg er glad for ERAC's anbefalinger, som vil indgå i det videre arbejde med innovationsstrategien. ERAC anbefaler en forenkling af den nuværende komplekse struktur for råd, fonde med videre, der støtter innovation. Det er jeg enig i. Vi skal forenkle strukturen og sanere i antallet af virkemidler, så der bliver mulighed for langt større og målrettede satsninger. Vi skal tænke i løsninger frem for kasser," siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

I rapporten kommer ERAC med 22 konkrete anbefalinger til, hvor regeringen kan sætte ind for at forbedre forsknings- og innovationssystemet i Danmark.

Login