DFF-formand: Usikkerhed vil være en katastrofe

FORSKNING: Op til denne uges store møde blandt de danske forskningsinstitutioner efterlyser formanden for Det Frie Forskningsråd klare signaler fra regeringen om næste års forskningsbudgetter.

Forskningens minister, Esben Lunde Larsen (V), har indbudt en lang række centrale institutioner og aktører på forskningsområdet til møde om forskning og innovation i Kolding i slutningen af ugen. Temaet for mødet ’Fra viden til værdi’, og ministeren lægger op til en diskussion af, hvordan viden omsættes til værdi for samfundet.

Men hos nogle af de store forskningsaktører er temaet stadig de store besparelser, forskningen løb ind i med dette års finanslov. Det Frie Forskningsråd blev ramt af besparelser på omkring en kvart milliard kroner, og formand for rådets bestyrelse, Peter Munk Christiansen, fortæller, at han i år især har fokus på at sikre den frie forskning flere midler næste år efter besparelserne i år.

Det Frie Forskningsråd har været nødt til helt at droppe bedømmelsen af 84 ansøgninger til Sapere Aude Topforsker-programmet. Samtidig har rådet droppet to opslag af stipendier i foråret, postdoc-stipendier og mobilitetsstipendier. Baggrunden for at droppe netop de to opslag var, at der var tale om opslag, hvor forskerne ikke havde skrevet ansøgningerne endnu.

Login