Denne uge på Forskning & Innovation (49)

DET SKER: Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) deltager i en række 1. og 2. behandlinger på uddannelsesområdet. Der er høringsfrist for udkast til lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner og ændring af SU-loven. Læs mere her.

Ministeren
Tirsdag 4. december deltager uddannelsesminister Morten Østergaard i samråd i Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Torsdag 6. december åbner ministeren EU-forum for gymnasieelever i København.

Samme dag deltager ministeren i konference om underviseres kompetencer arrangeret af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering i København.

Samme dag deltager ministeren også i 2. behandling af L 33, L 36 og L 37 og 1. behandling af L 90 og L 91 i Folketingssalen.

Fredag 7. december overrækker ministeren forskerspirerpriser ved Projekt Forskerspirers afslutningsarrangement i København.

Folketinget

Mandag 3. december er der høringsfrist for udkast til lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner og ændring af en række uddannelseslove. Med lovforslaget om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner omlægges den eksisterende kvalitetssikring af de videregående uddannelser under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser til ét nyt fælles system baseret på institutionsakkreditering.

Tirsdag 4. december har Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser indkaldt ministeren i åbent samråd. På samrådet vil konkurrenceevnerådet drøftes, og der vil afgvies betænkning til L 33, L 36 og L 37.

Torsdag 6. december er der 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erhvervs- akademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser og lov om Danmarks Evalueringsinstitut og om ophævelse af lov om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen (L 33). Lovændringer sker som følge af ny læreruddannelse.

Samme dag er der 2. behandling af forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om sammenlægning og spaltning af uddannelsesinstitutioner og om ophævelse af lov om Det Informationsvidenskabelige Akademi (L 36).

Samme dag er der 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlige forskningsinstitutioners kommercielle aktiviteter og samarbejde med fonde (L 37). Lovforslaget giver universiteterne mulighed for at formidle visse boliger og studielån i forbindelse med internationale uddannelsessamarbejder.

Samme dag er der 1. behandling af forslag til lov om Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger (L 90).

Samme daf er der 1. behandling af forslag til lov om ændring af SU-loven og forskellige andre love. Konsekvensændringer som følge af lov om Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger (L 91).

Torsdag 6. december er der høringsfrist for udkast til forslag til lov om ændring af SU-loven. Lovudkastet indeholder en forenkling af udlandsstipendieordningen, indførelse af en nyt udlandslån som supplement til udlandsstipendiet og en ordensmæssig ophævelse af bestemmelser om støtte til særlig kompetenceudvidende forløb, som ikke længere har gyldighed. 

Fredag 7. december er der høringsfrist for bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Andre arrangementer

Torsdag 6. december afholder Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konference om underviseres kompetencer. Konferencen vil have fokus på uddannelse af undervisere, og hvad international mobilitet og projekter kan bidrage med.

Login