Dekaner fundet til AU's nye stor-fakulteter

NY STRUKTUR: Aarhus Universitet har med en omlægning af universitetets struktur nedlagt fem selvstændige fakulteter og ansat fire dekaner til at varetage de fremtidige fire stor-fakulteter.

Aarhus Universitet introducerer en ny struktur for universitets fakulteter, og i løbet af efteråret vil også institutterne og centrene blive omstruktureret. Men AU kan nu præsentere deres nye dekaner for de fire nye stor-fakulteter.

Færre enheder
Nogle af formålene bag omstruktureringen ved Aarhus Universitet er at formindske antallet af enheder og styrke flexsibiliteten. Den nye fakultetsstruktur vil dog først træde i kraft fra januar næste år, og er blot en blandt flere ændringer i strukturen ved universitetet.

Dekanerne tiltræder den 1. november og overgår til deres fremtidige funktion fra januar. Udover deres hovedområde vil dekanerne også lede på et prioriteret indsatsområde fastsat af universitetet. Ansættelsen af dekanerne har budt på tre nye udefrakommende, og et enkelt genvalg fra universitetets egne rækker.

"Vi har ansat fire visionære dekaner med stor faglig legitimitet og stærke lederkompetencer, der på bedste vis repræsenterer fornyelse og erfaring. Dermed har universitetet taget et meget vigtig skridt mod at styrke de videnskabelige miljøer og de uddannelsesmæssige kompetencer. Jeg glæder mig til samarbejdet i den nye fælles ledelsesstruktur, der bliver en realitet efter årsskiftet," siger Lauritz B. Holm-Nielsen.

De fire dekaner

Mette Thunø, f. 1963, tiltræder som dekan for Kulturvidenskab. Det nye fakultet for Kulturvidenskab er en sammenlægning af det nuværende humaniora, teologi og Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun forlader en stilling som prodekan ved Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet. Mette Thunø forsker i moderne kinesisk og er en af kræfterne bag KUs center på Peking Universitet.

Brian Bech Nielsen, f. 1957, er institutleder på Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet. Han tiltræder stillingen som dekan for Natur og Teknologi. Det nye fakultet består af det nuværende naturvidenskab, Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), jordbrugsvidenskab og ingeniørområdet. Brian Bech Nielsen har blandt andet forsket i halvledermaterialer og ha været tæt knyttet iNANO-centeret.

Login