Danske Universiteter foreslår reform af kandidater: Regeringen gambler med fremtiden

Kandidatreformen er et enormt eksperiment med vores fælles fremtid uden nogen som helst garanti for et positivt resultat. Her er vores bud på en reform, der giver et arbejdsudbud og provenu helt på niveau med det, som regeringen ønsker sig, skriver en række rektorer på vegne af Danske Universiteter.

Det er knap tre måneder siden, at regeringen præsenterede sit forslag til en ny kandidatreform. Hovedgrebet i regeringens udspil med overskriften ”Forberedt på fremtiden” er en omlægning af op imod halvdelen af kandidatuddannelserne til enten et og et kvart-årige kandidater eller erhvervskandidater.

De danske universiteter har været og er særdeles skeptiske over for dette hovedgreb. Vi savner stadig overbevisende argumenter for behovet for en så omfattende reform, og vi har mere end svært ved at se, hvordan det forbereder Danmark på fremtiden.

Siden regeringens udspil har der været fremsat et fælles modforslag fra de Konservative, Liberal Alliance og SF, og senest har de Radikale fremsat deres eget forslag.

Login