Biotech-boss: Danmark skal tænde for gnisten under life science startups

LIFE SCIENCE: Udviklingen inden for life science findes i forskning. Men der er brug for mere risikovillig kapital, hvis Danmark skal være en entreprenørøkonomi i liga med Schweitz, Storbritannien og USA. Og det er muligt, lyder det fra chef i biotech-virksomheden Roche.

Danmark har et enormt potentiale i forhold til at få en entreprenørøkonomi inden for life science. Alligevel er miljøet for nystartede life science-virksomheder bedre i både Sverige, Schweitz og Storbritannien. Det er ikke, fordi Danmark mangler intellektuel kapital – slet ikke.  

Sådan lyder det fra James Sabry, der er direktør for internationale partnerskaber i verdens største lægemiddel- og diagnostikvirksomhed, Roche. Ifølge ham starter udviklingen i life science først og fremmest på universiteterne.  

“Fundamentet for enhver entreprenørøkonomi er videnskab og forskning. Jeg er meget imponeret over de virksomheder, jeg har set på mit besøg i Danmark. Hvis du samtidig ser på den danske historik inden for life science-virksomheder, tror jeg, at Danmark har den intellektuelle og entreprenørlige kapital til at skabe en entreprenørøkonomi,” siger han, da Altinget møder ham på DTU.  

Login