Bevilling til Videncenter for energibesparelser halveres

BEVILLING: Regeringen har netop bevilliget 20 millioner kroner til Videncenter for energibesparelser i bygninger, så arbejdet kan fortsætte de næste fire år. Men det er næsten en halvering i forhold til, hvad centeret havde forventet.

Videncenter for energibesparelser i bygninger på Teknologisk Institut blev oprettet i 2009 og har nu, i sit tredje leveår, modtaget en ny bevilling på 20 millioner kroner. Vagn Holk, som er centerchef på stedet, er glad for bevillingen, men ærgrer sig over, at den er blevet halveret i forhold til forventningerne og budgettet for den sidste treårige periode.

"Det er tilfredsstillende, at vi kan fortsætte vores udadvendte aktiviteter dog nu i et lidt mindre omfang. Vores mål vil fortsat være at klæde håndværkere og rådgivere godt på til at løse de udfordringer, der er med hensyn til renovering af bygningsmassen. Vi fortsætter derfor naturligvis vores telefoniske hot line og vores netværksarbejde med at søge konkrete samarbejdsprojekter, der fremmer energispareindsatsen i Danmark. Men på grund af den halverede bevilling bliver det en stor udfordring at få udviklet og formidlet tilstrækkeligt materiale om energirenovering i eksisterende bygninger til fortsat at være et være en attraktiv og et uvildigt Videncenter for energibesparelser i bygninger for byggebranchen," siger han.

Centeret har siden dets oprettelse hjulpet med rådgivning af håndværkere, virksomheder og andre professionelle fra byggebranchen om energibesparende renoveringer.

Login