AU-underskud skyldes lang vej til markedet

TECH TRANSFER: På Aarhus Universitet har et gryende samarbejde mellem forskere og tech transfer-enhed ført til stigende patent- og licensaktivitet og et gabende hul mellem kommercialiseringsudgifter og indtægter.

Det er ikke på Aarhus Universitet (AU), at man finder de pessimistiske toner, når det gælder den nedadgående kurve over danske universiteters patent- og licenssalg.

Og det selv om universitetet ifølge en ny opgørelse over kommercialiseringen af forskningsresultater er det universitet, der med et kommercialiseringsunderskud på 3,6 mio. kr., har størst afstand mellem udgifter og indtægter.

Øger aktiviteter
Ifølge Thomas Schmidt, technology manager ved AU's Patent- og Kontraktenhed, øger universitetet konstant sin aktiviteter på området, og begynder nu at høste frugterne af et forøget oplysningsarbejde over for universitetets forskere.  

"Der er begyndt at komme en forståelse hos forskerne af, at man kan få nytte af sin forskning på andre måder end gennem publicering. At publicering ikke er i modstrid med det at patentere og føre et produkt ud i industrien og på markedet," siger Thomas Schmidt.

Login