Assistenter forbigået i overenskomst

LØSARBEJDERE: Ny overenskomst for statens område løser ikke problemerne for de løst ansatte undervisningsassistenter på universiteterne. Magisterforeningen satser nu på kommende drøftelser af stillingsstrukturen på universiteterne.

Formanden for Dansk Magisterforening Ingrid Stage fortæller, at det ikke lykkedes at få undervisningsassistenterne ind på den samme aftale som de eksterne lektorer er på under overenskomstforhandlingerne tidligere på måneden. Derfor går fagforeningen nu efter, at der findes en løsning for undervisningsassistenterne i dialog med Uddannelsesministeriet.

"Det endte med, at vi fik en aftale om at kigge på stillingsstrukturer sammen med Uddannelsesministeriet, så tager vi det op der," siger Ingrid Stage, som tilføjer, at dialogen primært skal handle om tidsbegrænsede ansættelser, men timelærernes vilkår vil også blive taget op.

Rigsrevisor i kulissen
Trods gentagne opfordringer fra Rigsrevisionen om at skabe bedre og mindre bureaukratiske regler på området, så lykkedes det altså ikke Finansministeriet og AC, der forhandler aftalen på området, at nå til enighed om en ny aftale for undervisningsassistenterne.

Login