Århus-professor rådgiver G8 om innovation

NOTE: Innovationsforsker Christopher Lettl fra Handelshøjskolen i Århus taler i dag til G8- og G5-delegerede ved Heiligendamm-processen i Frankrig.

Professor Christopher Lettl fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet er udpeget til at rådgive G8- og G5-delegerede om global innovation. Det sker, når han i dag præsenterer sine internationale innovationsanbefalinger ved Heiligendamm-processen i Paris.

Her skal han blandt andet fortælle om, hvor afhængig en fælles global udvikling er af, at stormagterne fokuserer på innovation.

"Det er en enorm mulighed for mig for at få indflydelse på allerhøjeste niveau. Det er både en ære og et stort ansvar, jeg har fået, og som forsker er det en mulighed, man kun får én gang i livet," fortæller Christopher Lettl.

Den såkaldte Heiligendamm-proces skal udforme konkrete tiltag, som det internationale topsamarbejde G8 i samarbejde med G5 vil føre ud i livet. Der er opstillet fire arbejdsområder, som processen over de næste to år skal søge at få ført ud i livet - blandt dem en international innovationspolitik.

Christopher Lettl er blevet indkaldt til mødet for at pege de toneangivende lande i den retning, som han mener er den rigtige for verdenssamfundet.

"Jeg skal fortælle de delegerede, hvilke udfordringer stormagterne står over for, når de vil gå fra lukkede, nationale innovationsprocesser til et åbent, globalt samarbejde om innovationen. Det inkluderer også hvilke politikker, der styrker samarbejdet, og forhåbentlig får mit oplæg dem til at indse, hvor vigtigt det er at finde en fælles global holdning til udviklingen af politikker på området," forklarer Christopher Lettl.

Altinget vil i næste uge bringe mere om Christopher Lettls anbefalinger til G8- og G5-landene.

Login