Åbent brev med 161 underskrifter: Udspil om etårige kandidatuddannelser vil undergrave vores velfærd

Når vores uddannelsessystem og samfund på den måde bliver revet over, bliver vores demokrati tilsvarende forringet. For ja, Danmark kan mere – men ikke når vi gør os blinde over for, hvordan tingene hænger sammen. Det vil i stedet føre til et Danmark, der kan mindre – og derved undergrave vores velfærd, skriver 161 underskrivere i et åbent brev til uddannelsesministeren og en række uddannelsesordførere.

Danmark har brug for, at politikerne ser virkeligheden i øjnene – altså den virkelighed, hvor man møder mennesker i øjenhøjde. Det har i mange år været hovedfokus for humanister og samfundsforskere – og ikke mindst for den pædagogiske forskning, som er vores udgangspunkt.

At forske i øjenhøjde er ikke så nemt, som det lyder, og mange politikere anerkender ikke nødvendigheden af at opbygge og fastholde den ekspertise, det kræver at forske i menneskelige forhold. Den manglende forståelse medvirker til, at skoleårgange tabes på gulvet, at teknologi ikke virker efter hensigten, og at milliardinvesteringer ikke giver afkast.

Den socialdemokratiske regering peger i udspillet på aktuelle problemer, blandt andet med massiv bureaukratisering, lav søgning til professions- og erhvervsuddannelserne og svære overgange fra uddannelse til arbejdsmarked.

Login