Almene lejere skal betale for elite-ungdomsboliger

UNIVERSITETSBOLIGER: Både Landsbyggefonden og Dansk Folkeparti raser over, at regeringen og Socialdemokraterne vil bruge over 50 mio. kr. af de almene lejeres penge til at bygge eliteungdomsboliger på universiteterne.

Landsbyggefonden, som består af de almene lejeres opsparede penge, skal nemlig betale 10 procent af byggeprisen, svarende til mere end 50 millioner kroner.

Regeringen har på forhånd opbakning fra Socialdemokraterne til sit lovforslag, som både Landsbyggefonden og Dansk Folkeparti anser for at være dybt socialt uretfærdigt.

Socialt uretfærdigt
"Det er en god ide at lave campusboliger i Danmark. Men det er uretfærdigt, at de almene lejeres penge i Landsbyggefonden skal bruges til det. Der er ikke nogen social anvisningsret til de boliger, og derfor er der ikke nogen social balance i det forslag. Når boligerne ikke er for alle, må det være en opgave for staten og universiteterne selv at betale hele gildet," siger Jesper Nygård, der er formand for Landsbyggefonden og direktør i landet største almene boligselskab KAB.

Login