Storbyer søger Støjbergs hjælp til ledige

FORSØG: Udbuds- og ungeregler er for dyre og ufleksible. København og Århus Kommuner har søgt beskæftigelsesministeren om at lave forsøgsordning for unge ledige akademikere.

"Som stor universitetskommune har vi kun et formål med denne henvendelse til ministeren: Det er at få et samarbejde med ministeren, som kan gøre vores indsats mere effektiv for pengene. Jeg håber ministeren siger ja til at mødes med os, og at vi også fremover kan få et samarbejde om at gøre vores ledighedsindsats mere effektiv," siger Klaus Bondam (R), som er integrations- og beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune.

I Århus Kommune har man omkring 2.500 ledige akademikere. Ifølge rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Århus Kommune, Hans Halvarsen (S), giver det kommunen en række problemer i forhold til ungereglerne.

"Problemet er, at vi skal agere meget nøje efter ungereglerne. De skal i offentlig aktivering, hvilket giver os nogle problemer, selv om vi er en stor kommune. Vi har mange arbejdspladser, men vi har allerede problemer med at aktivere bare AC-området inden for det offentlige," siger Hans Halvorsen.

Login