Drengene skal med på vognen

FRAFALD: I en fælles kampagne vil Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet forsøge at få flere drenge til at tage en videregående uddannelse.

Det er særligt drenge, som vil modtage et af de 60.000 breve fra det lokale studievalgscenter i den kommende uge. Brevet vil indeholde en opfordring til at søge ind på en videregående uddannelse. Fælles for de 60.000 er nemlig, at de fire år efter endt gymnasial uddannelse ikke er gået videre med enten en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

Det er særligt drengene, som ikke er kommet i gang med en uddannelse. Det er, ifølge en pressemeddelelse fra Videnskabsministeriet, kun 37 procent af drengene, der får en videregående uddannelse, hvorimod 50 af pigerne får en videregående uddannelse.

Brevet fra studievalgscenteret vil indeholde en opfordring til at søge ind på en videregående uddannelse. Brevkampagnen er et led i et forsøg på at nå regeringens målsætning om, at halvdelen af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse.

Login