Viden skal frem til virksomheder hurtigere

KORT NYT: Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har nedsat en ekspertgruppe, der skal finde løsninger på, hvorledes man kan drive viden fra offentlige institutioner til virksomhederne hurtigere.

Ekspertgruppen vil tage afsæt i det netværk, der allerede findes i dag, men forsøge at forbedre dette netværk. Det er specielt SMV'ere, der skal drage gavn af en forbedret videnspredning. Den viden, der skal udbredes, skal også være mere forskelligartet end det er tilfældet i dag. Det skal være både teknologisk-, proces-, markeds- og ledelsesmæssig viden mv. Eksperternes forslag vil indgå i opfølgningen på arbejdet i regeringens Vækstforum.

"Mange virksomheder har under den økonomiske krise set nødvendigheden af at styrke samarbejdet med offentlige videninstitutioner om ny viden og innovation. Ved at åbne egne innovationsprocesser og inddrage ny viden, der allerede eksisterer, kan små og mellemstore virksomheder både reducere omkostningerne til ny viden og styrke deres fornyelse. Den strategi hjælper virksomhederne til øget vækst og beskæftigelse," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen og forsætter.

"Vi skal sørge for, at viden fra offentlige videninstitutioner kommer så hurtigt frem til virksomhederne som muligt. Jeg nedsætter derfor i dag en ekspertgruppe, som skal se på, hvordan vi kan få en endnu mere effektiv videnspredning til de små og mellemstore virksomheder i Danmark. Vi skal have gang i "Videnspredning 2.0"."

Arbejdet forventes at være færdigt inden februar 2011.

Login