Det mener aktørerne om regeringens udspil

GLOBALISERINGSPULJEN: Altinget.dk bringer her et udpluk af nogle af de mest væsentlige aktørers holdning til regeringens udspil.

"Rammerne for den strategisk forskning er blevet endnu strammere, og den politiske styring er meget markant. Det er fint at satse på energiforskning, men spørgsmålet er, om man er gået for langt med satsningen på specifik energiforskning."

Dansk Industri (DI)
"Det er vigtigt, at man nu sætter ord på og siger direkte, at den strategiske forskning skal være forskning, som skaber vækst. Men det virker som om, at man sover i timen med hensyn til et tværgående tema som produktionsforskning, som ikke er nævnt med et eneste ord. Det undrer os, når alle taler om, hvor vigtigt det er at fastholde arbejdspladser og investeringer i produktion i Danmark. Men ellers ser det meget fornuftigt ud," siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i DI.

Tænketanken DEA
"Regeringens udspil er mere en fremskrivning af de tidligere års fordeling, end det er et reelt udspil," siger Bjarne Lundager Jensen, vicedirektør i DEA, og uddyber:

Login