Opposition vil have mere offentlig innovation

INNOVATION: S, R og SF vil afsætte 80 mio. kr. årligt til offentlig innovation. DJØF bakker op, men K undrer sig over forslaget.

Med et nyt lovforslag, der førstebehandles på onsdag, vil oppositionen tvinge regeringen til at leve op til sine tidligere løfter om en stærkere indsats for mere offentlig innovation i kommuner, regioner og det statslige.

80 mio. kr. årligt
Lovforslaget går ud på årligt at øremærke 80 mio. kr. til innovationsaktiviteter i den offentlige sektor. Især vil oppositionen satse på at give offentlige institutioner mulighed for at ansætte flere erhvervsph.d.er samt oprette innovationscentre og danne innovationsnetværk.

"Regeringen har begrænset det offentliges udviklingsmuligheder ved ikke at sætte penge af til offentlig innovation. Det er ganske vist muligt for en kommune i dag at ansætte en erhvervsph.d., men kun i samarbejde med en privat virksomhed. Hvorfor det? Hvor skal der absolut tjenes penge på det," siger Hanne Agersnap, forskningsordfører for SF, der sammen med S og R står bag beslutningsforslaget.

Login