Styrelse vil i dialog med forskere

BIBLIOMETRI: Forsknings- og Innovationsstyrelsens direktør indrømmer, at der ikke har været nogen dialog med forskerne omkring de forhold, som de har klaget over. Men dialogen kommer nu, siger direktøren.

Vil gerne i dialog
Men FI vil gerne i dialog med forskerne og er i gang med både at invitere berørte forskere til et dialogmøde samt omstrukturere den mulige fremtidige proces for vurdering af tidsskrifter og forlag.

Det fortæller FI's direktør Inge Mærkedahl, som er formand for den styregruppe, der har haft det overordnede ansvar for færdiggørelsen af bibliometri-indikatoren og tidsskriftslisterne. Hun påpeger, at det faglige udvalg langt hen ad vejen har fulgt de anbefalinger, som de 68 faggrupper er kommet med.

"I 16.000 tilfælde har Fagligt Udvalg fulgt faggruppernes indstilling. I 4.000 tilfælde har faggrupperne så været indbyrdes uenige om, hvilket niveau bestemte tidsskrifter skulle indplaceres på. I de tilfælde har Fagligt Udvalg så valgt at følge nomineringen fra den faggruppe, hvor de efter grundig research har vurderet, tidsskriftet mest hørte hjemme," siger Inge Mærkedahl.

Login