S: Sorterer landbruget i negativ forskning?

FORSKNING: To afviste ansøgninger om forskning i dyrevelfærd har fået S til at stille spørgsmål ved landbrugets indflydelse på forskningsmidlerne.

Det spørgsmål vil Socialdemokraternes fødevareordfører, Bjarne Laustsen, gerne have svar på, efter to ansøgninger om penge til forskning i henholdsvis svins smerter ved skuldersår og rodematerialer for svin i efteråret 2008 blev afvist i programkomiteen for sundhed, fødevarer og velfærd under Det Strategiske Forskningsråd.

Bestemmer landbruget?
Formanden for programkomitén er Erik Bisgaard Madsen, viceadm. direktør i Danish Meat Association, som repræsenterer den danske kødbranche.

"Det, der er underligt i den her sag, er, at det er to dyrevelfærdsmæssige forskningsprojekter. Hvorfor har de ikke fået støtte? Der har jo været et vældigt fokus på problemer med skuldersår og trivsel i de danske svinestalde, og det er jo uheldigt, hvis det er fordi landbruget sidder og har for stor indflydelse på forskningsmidlerne," siger Bjarne Lausten, der på den baggrund har stillet fem spørgsmål til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Login