KU vil have investeringer i milliardklassen

FORSKNINGSINFRASTRUKTUR: Hvis KU's forskningsinfrastruktur skal opdateres, vil det kræve milliardinvesteringer, siger rektor Ralf Hemmingsen. Videnskabsministeren maner til besindighed.

Regeringen har for finanslovsforslaget 2009 afsat 208 mio. kr. til infrastrukturforbedringer for alle landets universiteter. Og selv om KU formodentlig er det universitet med de ældste lokaler og mest slidte udstyr, og derfor må tænkes at stå først i køen til midlerne, er det småpenge i forhold til, hvad det vil koste at bringe universitetets forskningsudstyr op på internationalt niveau, siger rektor Ralf Hemmingsen i et interview med Altinget.

Der skal bygges helt nyt 
"Regeringen har ganske rigtigt afsat et par hundrede millioner til infrastrukturforbedringer - vel at mærke til deling mellem alle landets universiteter. Til sammenligning koster det alene 130 mio. kr. at klargøre en enkelt etage på Panum Instituttet til at rumme det nye Proteincenter, som Novo Nordisk Fonden har doneret. Her taler vi udelukkende om, hvad det koster at skrælle gamle installationer ud og sætte nye ind. Så hvis laboratorier skal bringes op til international standard på KU's sundhedsvidenskabelige og naturvidenskabelige fakulteter, kræver det investeringer i milliardklassen," siger Ralf Hemmingsen, som understreger, at den eneste logiske løsning i flere tilfælde er at bygge nye lokaler, ikke at renovere eksisterende.

"Det er for eksempel erkendelsen blandt andre førende universiteter i både Tyskland og Sverige, hvor de folkevalgte har besluttet at opføre nye bygninger med topmoderne forskningsinfrastruktur," siger han.

Login