Venstre offentliggør forskningsudspil

FORSKNINGSUDSPIL: Venstre vil prioritere energi, miljøteknologi, landbrug og sundhed ved de kommende globaliseringsforhandlinger.

"Vi har valgt at prioritere, at globaliseringsmidlerne skal gå til konkrete samfundsgavnlige områder. I stedet for at smøre midlerne tyndt ud, vil vi koncentrere os om de områder, hvor vi er internationalt førende, og hvor vi har nationale kompetencer og forudsætninger. Desuden vil vi prioritere at få den private forskning til at spille med. For mens det offentlige forskningsbudget i Danmark vokser, så flytter virksomhedernes forskning i øjeblikket ud af landet. Det er et helt naturligt træk ved globaliseringen, og i stedet for at brokke os over det skal vi skabe forudsætninger for at få mere udenlandsk forskning til Danmark. Derfor vil vi blandt andet give flere penge til GTS-institutterne, som er de institutioner, der bedst løfter opgaven med at binde forskning og erhvervsliv sammen," siger Malou Aamund til Altinget | Forskning & Innovation.

Venstre vil fordele globaliseringsmidlerne med 50 procent til den fri forskning og 50 procent til den strategiske forskning. Midlerne på det strategiske område skal fordeles på fire hovedområder:

Energi

Login