Universiteter bør være opsøgende

VIDENSAMARBEJDE: De små virksomheder har ikke kapacitet til at opsøge gode initiativer som Videnkuponer. Videnskabsministeriet og universiteterne bør selv være mere opsøgende, mener erhvervsorganisationen Danske Erhverv.

Den slags initiativer er gode, men man kan ikke forvente, at de små virksomheder af sig selv opsøger universiteter og GTS-institutter for at indlede forskningssamarbejder, siger Jannik Schack Linnemann, forskningspolitisk chef i erhvervsorganisationen Danske Erhverv (DE) i en kommentar til en artikel om de nye ordninger, bragt på Altinget.dk i sidste uge.

"Virksomhederne skal selvfølgelig være opsøgende. Men vi må bare erkende, at mange ikke har kapaciteten. Så nogle må tage det første skridt. Og det bør være Videnskabsministeriet med en meget mere direkte kommunikation til de små virksomheder, end de har i dag, og universiteterne, der bør være mere opsøgende," siger Jannik Schack Linnemann.

Rejsehold af agenter
DE's forskningspolitiske chef mener, at Videnskabsministeriets kommunikation er for lidt fokuseret på modtagerne - de små og mellemstore virksomheder - og, at universiteterne bør lave et rejsehold af forandringsagenter, der tager rundt til de mindre virksomheder og sælger fordelene ved forskningssamarbejder til dem.

Login