Offentlig kultur står i vejen for innovation

BAGGRUND: Den offentlige sektor har sat innovation på dagsordenen, men først må der gøres op med sektorens manglende risikokultur og mangel på brugerinddragelse, mener forsker.

Den offentlige sektor skriger på innovation og bedre kvalitet. Årsagen: en blanding af demografisk udvikling, bedre fastholdelse af medarbejdere og borgernes stigende forventninger til det offentlige serviceniveau.  

Med regeringens kvalitetsreform er der for alvor spot på innovation i det offentlige, og i denne uge skyder Rådet for Teknologi og Innovation så et strategiseminar i gang, som er første skridt på vejen mod en sensommerlig køreplan for mere offentlig innovation. 

Men hvis innovation i det offentlige virkelig skal gøre en forskel, er det nødvendigt at sætte fokus på en række udfordringer, som har potentiale til at forkludre innovationsudviklingen, inden den rigtigt er kommet i gang, mener professor Eva Sørensen, institut for Samfund og Globalisering, RUC. Hun har i mange år forsket i udvikling af den offentlige sektor.

Login