Innovationscentre i pengenød

NYHED: Formanden for innovationsmiljøerne kræver flere penge til investeringer, men innovationsordfører Malou Aamund (V) afviser.

Siden 2003 er antallet af investeringer i nye forskningsbaserede virksomheder fra de syv danske statsstøttede innovationsmiljøer faldet med ca. en tredjedel.  Den primære årsag er, at den samlede bevilling, som innovationsmiljøerne får af staten til at investere i nye spinout-virksomheder, ikke er steget siden 1998.

"Konsekvensen er, at man ikke får udløst det forretningsmæssige potentiale, som findes i mange forskningsresultater fra universiteterne, og som politikere og erhvervsliv i en årrække har råbt og skreget efter," siger Lars Stigel, direktør i Østjysk Innovation og formand for Forskerparkforeningen.

51 investeringer i 2007
Lars Stigel fortæller, at de syv innovationsmiljøer fra 1998 til 2005 har sat 683 nye virksomheder i gang svarende til et gennemsnit på ca. 85 om året. Siden 2003 har tallet dog været faldende. I 2007 hjalp innovationsmiljøerne samlet blot 51 nye videnvirksomheder til verden.

Login