EL vil have Kammeradvokaten ind i Erasmus Mundus

NYHED: Videnskabsministeriets Erasmus Mundus-redegørelse er modstridende. Kammeradvokaten bør lave ny redegørelse, mener Enhedslisten.

"Vi synes, at ministeriets egen redegørelse har flere modstridende elementer. Derfor mener vi, at det er nødvendigt, at Kammeradvokaten inddrages, så der kan blive ryddet fuldstændigt op i den her sag. Vores aktindsigt viser jo, at ministeriet hele tiden har været vidende om, at der blev opkrævet penge, og at det var ulovligt. Da ministeriet samtidig er tilsynsmyndighed for universiteterne, mener vi ikke, at de har levet op til deres tilsynspligt. Det bør have konsekvenser, f.eks. at det er ministeriet og ikke universiteterne, der betaler pengene tilbage," siger forskningsordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Helge Sander har tidligere lavet en redegørelse for Erasmus Mundus-forløbet og erklæret, at der nu nedsættes en gruppe, der hurtigt skal komme med forslag til, hvordan man kommer videre.

Det er dog ikke nok for Johanne Schmidt-Nielsen, som mener, at der skal være helt rene linjer, blandt andet fordi det ifølge hende ikke længere er et rent dansk anliggende.

Login