Strategisk forskning smitter

FORSKNINGSRÅD: Med optimal timing offentliggjorde Videnskabsministeriet i går en ny analyse, som viser, at den strategiske forskning smitter forskningsaktører med viden, inspiration og nye forskningsprojekter.

Analysen leverer nemlig ammunition til videnskabsminister Helge Sanders (V) argumenter om at satse de fleste af globaliseringsmidlerne på den strategiske forskning.

I overskrifter fortæller analysen, at forskningsmidler uddelt gennem Det Strategiske Forskningsråd (DSF) har effekt på en række områder, som ikke direkte er relateret til det enkelte forskningsprojkt, der har fået støtte. Med andre ord: DSF-midler smitter.

"Det, der er vigtigt for os med den her analyse, er at få en pejling på, om der er ting, der kan gøres bedre. Er der måder at søge vores midler på, som kunne være anderledes? Skal vi have krav om større internationalisering i projekterne eller krav om mere forskerrekruttering? Eller er det tilfredsstillende, som vi gør det i dag," siger Esther Fihl, fungerende formand for DSF.

Login