12 millioner kroner til digitale biblioteksprojekter

KORT NYT: Tre biblioteker har til sammen modtaget 12 millioner kroner til digitale udviklingsprojekter. Kulturministeren mener, at støtten er et godt eksempel på bibliotekernes indsats for at gøre danskerne mere fortrolige med digitaliseringen.

Organisationen Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF) har bevilget 12 millioner kroner til digitale udviklingsprojekter på biblioteker på landets fag-, forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Pengene skal gå til projekter, der blandt andet skal sikre, at studerende, undervisere og forskere får de bedst mulige vilkår, når de søger viden digitalt. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

”De tre samarbejdsprojekter er gode eksempler på bibliotekernes indsats for, at vi som borgere kan dygtiggøre os digitalt. Men det handler i ligeså høj grad om at fastholde og forbedre Danmarks position som uddannelses- og forskningsnation. Her spiller fag- og forskningsbibliotekerne en central rolle med deres mulighed og forpligtelse til at udvikle redskaber til at finde og bruge relevant viden, ” siger kulturminister Marianne Jelved (R) i pressemeddelelsen.

Login