Kludetæppe skal sætte turbo på uddannelserne

BAGGRUND: Et sammensurium af løsninger skal på bordet, hvis uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skal i mål med besparelser og gevinster på to milliarder kroner og samtidig sætte turbo på de studerende. SU'en kommer i centrum.

Og det er et mudret billede, der tegner sig op til forhandlingerne, hvor både De Radikale og SF har været ude med meldinger for og imod justeringer af SU-systemet, begge bud blev dog hurtigt trukket tilbage eller afvist. Og netop SU'en bliver nedtonet af regeringsordførerne, når de taler om den kommende reform.

De Radikales gruppeformand og forskningsordfører, Sofie Carsten Nielsen, fortæller, at regeringen arbejder på en række forskellige forslag, og selv om det er et krav, at der står to milliarder på bundlinjen til slut, så er det ikke kun økonomiske overvejelser, som skal forme en reform af uddannelserne.

"Vi har samlet en masse forskellige ting, og vi ser på, om der er lavthængende frugter, der kan plukkes," siger Sofie Carsten Nielsen, som forklarer, at det skal analyseres, om der vil være en gavnlig effekt af halvårlige semesterstarter, kurser i sommerferien, suppleringskurser, som begynder samtidig med studiet, og et bedre meritsystem.
"Det er alt det, de studerende også selv peger på, vil gøre det lettere at gennemføre på normeret tid," siger Sofie Carsten Nielsen.

Login