Landbruget ønsker strammere øko-regler i EU

ØKOLOGI: EU-landene tolker de fælles øko-regler på vidt forskellige måder. Det er et problem for produktionen i unionen, mener L&F, som nu ønsker mere harmonisering på området. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) barsler med nye tiltag, der skal dæmme op for problemet.

Det mener Kirsten Lund Jensen, økologichef hos Landbrug & Fødevarer, efter Kommissionens evalueringsrapport om EU's økologi-forordning fra 2009 blev præsenteret tidligere på ugen.

Her var en af pointerne, at der er forskel på, hvordan medlemsstaterne fortolker regelsættet. Derfor ønsker flere medlemsstater og landbrugsaktører nu en større harmonisering og forsimpling af regelsættet. Heriblandt den danske erhvervsorganisation, som ønsker mere gennemsigtighed.

"Som det er i dag, kan vi ikke få svar på, hvordan de enkelte lande håndhæver og fortolker reglerne på økologi-området. Mange medlemslande overholder nemlig ikke kravet om at orientere Kommissionen om, hvordan de forvalter økologi-forordningen, og derfor er der brug for mere gennemsigtighed og en større harmonisering af reglerne," siger Kirsten Lund Jensen til Altinget | Fødevarer.

Login