Kokkeeleverne er hverdagens klimahelte, der skal stå i spidsen for en grøn madrevolution

Listen af positive gevinster ved plantebaserede fødevarer er lang. Derfor skal hverdagens klimahelte, kokkeeleverne, stå i spidsen for en grøn madrevolution, der skaber tusinder af arbejdspladser og reducerer vores udledninger, skriver Ida Auken.

For nyligt var jeg til bogudgivelsen af den nye lærebog ”Gastrofysik og smagshåndværk” til stort fremmøde på Hotel- og Restaurantskolen, hvor fremtidens unge kokke fik lov at prøve kræfter med grønne madseksplosioner.

Arrangementet fik på mange måder gjort de mange fortællinger om kedelige grøntsager til skamme. For med oplæg fra professor Ole G. Mouritsen om planternes gastronomi forvandlede kokkeeleverne grøntsager, vi alle kan købe i supermarkederne, til vilde, smagfulde og skønne smagsindtryk. For flere af eleverne var plantegastronomien en helt ny verden. Men elevernes kreationer var overbevisende smagfulde.  

Eleverne er fremtidens gastronomiske håb, som går ud i verden med flere grøntsagskompetencer i rygsækken. Frontkæmpere for sund, nærende, smagfuld og klimavenlig kost, hvor der er flere planter på tallerkenen.

Login