Fødevarestyrelsen forbedrede sig i 2006

NYHED: På trods af kødskandaler, fugleinfluenza og en helt ny struktur klarede Fødevarestyrelsen sine opgaver væsentligt bedre i 2006, viser rapport.

Ovenpå den massive medieomtale af fødevareskandaler i 2006 skulle man tro, at Fødevarestyrelsen havde klaret sine kontrolopgaver usædvanligt dårligt, men 2006 var faktisk et af de bedste år for styrelsen. Det viser den nyeste revisionsrapport over Fødevarestyrelsens fødevarekontrol.

Således lykkedes det de tre fødevareregioner at gennemføre mindst ét kontrolbesøg i samtlige fødevarevirksomheder på nær 105 - det svarer til en succesprocent på 99,8 pct. Det resultat er en forbedring i forhold til året før, hvor 1.968 eller 4,3 pct. af virksomhederne ikke fik besøg og en kraftig forbedring i forhold til år 2000, hvor ikke mindre end 23,1 pct. af fødevarevirksomhederne ikke så en fødevarekontrollant.

"Kontrolafdelingerne har redegjort for de 105 virksomheder, som i 2006 ikke fik et kontrolbesøg. Der er bl.a. tale om sæsonvirksomheder, som var lukkede, og virksomheder, som af en eller anden grund ikke var mulige at besøge, og som efterfølgende fik brev fra kontrolafdelingen," skriver Fødevarestyrelsen i en kommentar til tallene.

Login