EU-Kommissionen anbefaler at lovgive mod transfedtsyrer

VENTETID: EU-Kommissionen anbefaler i ny rapport at lave en retslig grænse mod industrielt fremstillet transfedtsyre i fødevarer, men vil først foretage yderligere undersøgelser. DI Fødevarer og ernæringsekspert ærgrer sig.

Hjertesygdomme er den hyppigste dødsårsag i EU taget under et. Og et højt indtag af transfedtsyrer øger i alvorlig grad risikoen for hjertesygdom.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionen i en ny rapport til Europa-Parlamentet og Ministerrådet om transfedtsyrer i fødevarer. Derfor vurderer EU-Kommissionen, at det vil være en god ide ved lovgivning at indføre en grænse for, hvor meget industrielt fremstillet transfedtsyre, der må være i fødevarer.

“Kommissionen foreslår ganske klart, at det at sætte en retlig grænse vil være den mest effektive foranstaltning i forhold til folkesundhed, forbrugerbeskyttelse og forenelighed med det indre marked, så jeg forventer, at vi fortsætter ad det spor og får det gennemført i praksis,” siger Enrico Brivio, EU-Kommissionens talsmand i Generaldirektoratet for Sundhed og Fødevaresikkerhed.

Login