Eksperter spår sværere kår for grøn omstilling af europæisk landbrug

I EU-valgkampen talte de danske spidskandidater om både en grøn revolution af europæisk landbrug og snarlige CO2-kvoter på landbrug i EU. Med det europæiske valgresultat gør de danske parlamentarikere dog klogt i at forberede sig på, at det kan blive svært, lyder det fra EU-eksperter. 

Omstillingen af europæisk landbrug til mere klima- og miljøvenlige produktionsformer kommer til at gå i et betydeligt langsommere tempo, end mange af de danske partier og deres EU-spidskandidater har stillet deres vælgere i udsigt ved det netop overståede valg til Europa-Parlamentet.

Sådan lyder det fra professor og EU-ekspert ved Københavns Universitet, Peter Nedergaard.

”Den omkalfatring af EU’s landbrugspolitik, som mange danske partier ønsker, kommer ikke til at ske i det tempo, som de kunne have ønsket sig. Resultatet af europaparlamentsvalget er på landbrugsområdet, at den høje hastighed vil blive taget ud af den omlægning af landbrugspolitikken i retning af mere klima og miljø, som trods alt har været i gang i flere år. Udviklingen vil fortsætte i den grønne retning, men det vil gå langsommere, end flere af de nye danske medlemmer af Parlamentet ønsker sig,” siger Peter Nedergaard.

Login