Statens Institut for Folkesundhed


Maden er blevet en moralsk markør

DEBAT: Hvis man gerne vil ændre danskernes madvaner i en sundere retning, er det vigtigt at huske, at kost ikke kun handler om, hvad vi spiser, men også om hvordan vi gør det. Det mener Morten Hulvej Rod, forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed.

Lighedskampen skal vindes over leverpostejen

Lighedskampen skal vindes over leverpostejen

BAGGRUND: Køkkenet skal danne kulisse for kampen om mere lighed i samfundet. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der med sit ernæringspolitiske udspil vil demokratisere danskernes kostvaner.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer"

Grønlænderne erstatter sæl med frugt og grønt

SPISEVANER: Befolkningen i Grønland erstatter oftere traditionelle grønlandske fødevarer som sæl og fisk med importerede fødevarer, viser ny undersøgelse.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer"