Politisk flertal sikrer aftale om juridisk ansvar og mere mangfoldige ledelser

Regeringen og en række partier vil præcisere regler for ansvar i topledelsen af den finansielle sektor. Det skal gøre det lettere for anklagemyndigheden og domstole at vurdere, hvornår bankernes ledelser skal holdes ansvarlige samt tiltrække folk med bredere kompetencer til topposterne. Det mener aftalens partier og Finans Danmark.

Regeringen har sammen med SF, Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance indgået en ny aftale om at skærpe ansvarsvurderinger og bredere rekrutteringsgrundlag i topledelsen af banker og finansielle virksomheder.

Dermed er der politisk flertal for at sikre, at endnu flere personer med relevante erfaringer og kompetencer fra andre sektorer, myndigheder eller organisationer kan udpeges til topposter i finansielle virksomheder.

Samtidig bliver reglerne for dårlig ledelse tydeligere, så det bliver nemmere at placere et juridisk ansvar hos medlemmer, der indgår i ledelser i banker og andre finansielle virksomheder. Det gælder blandt andet bankdirektører.

Login